joi, 6 mai 2010

O tigara nesfarsita...partea I


Statea pe un fotoliu vechi, aproape ros de timp. Isi scoase o tigara din pachetul de Black. Era ultima. JT incerca sa o aprinda, insa bricheta nu-l asculta. Incerca o data, din nou si iar. Cand in sfarsit tigara se aprinse, un fum usor albastrui se ridica in aer, iar gandurile lui JT se activara.
Tanarul trase insetat din tigara si se ineca. La a doua incercare simti cum fumul dulceag ii inunda plamanii. Cu gandul departe, JT lasa fumul sa i se strecoare printre dinti. Desi nu vroia, imaginea Darrei ii aparu in minte. Normal ca si-o aminti imediat. Era fata pe care o iubea, acea bruneta cu ochii albastrii atat de apropiata si totusi departata. Mai trase un fum. Simtea cum ii ard plamanii. Dar in acelasi timp portretul lui D se contura si mai bine in gandul baiatului. JT stia ca gandul la Darrah ii face mai mult rau decat tigara, insa nu putu sa se abtina sa nu se gandeasca la ea. De cate ori tragea din cilindrul cel negru, imaginatia lui zbura libera. Se gandea la acea fata. La parfumul ei, la mana ei catifelata, la parul usor ciufulit de vant. Imaginea devenea din ce in ce mai clara. JT era asa fascinat incat si-ar fi dorit ca acea tigara sa fie nesfarsita...In acel moment crezu ca zareste un D in fumul tot mai dens.
Timpul se scurge...un ultim fum...un ultim gand...daca as fi...incerca baiatul sa spuna...insa nu apuca sa termine fraza caci fumul albastru se risipi imediat in aer, la fel si gandul lui JT...Ramase sperand...

Niciun comentariu: